Slaapkamer Modellen

Interieurtips en advies

Hoe maak je een unieke babykamer

Er is een ruime keuze van babykamers op de op de markt, zie onze rubriek babykamer, maar toch wil je graag dat jouw babykamer speciaal voor je kindje is. In deze blog geven we een paar tips hoe je een hele persoonlijke babykamer kunt maken. Je moet wel een beetje handig zijn of iemand kennen die handig is.

Het kiezen van een thema

Als eerste kies je een thema voor de babyslaapkamer wat natuurlijk ook wordt beïnvloed door het geslacht van het kindje. Je kan een babykamer bijvoorbeeld in de stijl van Winnie de Pooh, Woezel en Pip of Hello Kitty maken maar natuurlijk zijn er genoeg andere thema’s te bedenken.

Het kiezen van de decoratie

Nu je het juiste thema hebt kun je de decoratie gaan uitzoeken. Afhankelijk van het type behang dat je kiest kun je een decoratie er bij kiezen zoals bijvoorbeeld een leuke muursticker, een neutrale achtergrond is dan wel belangrijk. Leuke muurstickers zijn bijvoorbeeld My Family muurstickers waarbij kinderen snel hun familie leren kennen.

Een andere manier om de wand leuk te decoreren is met een eigen beschildering van bijvoorbeeld Winnie de Pooh, Hello Kitty of een Piraat. In principe kun je elk thema of voorwerp maken als je maar een goed ontwerp hebt.

Hoe krijg je de decoratie goed op de wand?

Als je een ontwerp hebt dan maak je daar of een kopie op sheet of een foto van. Met behulp van beamer of projector projecteer je de contouren op de wand. De afstand tussen de projector en de wand bepaald de grootte van de afbeelding. Teken nu met krijt de contouren over op de muur of het behang, Gebruik geen potlood aangezien je dat na het verven blijft zien. Krijt lost goed op in de verf dus daar zie je niets meer van terug. Nadat je de contouren hebt overgetekend kun je rustig de je decoratie gaan inkleuren zoals op je voorbeeld staat. Hiermee maak je een eigen unieke decoratie.

Naast de decoraties op de want kun je natuurlijk ook nog iets met het plafond doen. Erg leuk en eenvoudig zijn de glow in the dark stickers die in verschillende thema’s verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld Disney. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen sterren hemel maken. Dit vereist wel wat meer werk maar dan heb je ook iets unieks.

Hoe maak je een eigen sterren hemel?

Wat heb je nodig voor een sterrenhemel. Als eerste natuurlijk een sterrenhemelset
die bestaat uit een bos glasvezels, een twinkelwiel en halogeenlamp (zie foto onder).

Het twinkel wiel zorgt voor het schitter effect. Boort met een 1mm boortje de gaatjes in het verlaagde plafond. De glasvezels zijn 0,8mm dik dus de gaatjes zijn voldoende ruim om de vezel er door te laten maar geven ook genoeg weerstand om de vezel om zijn plaats te houden.

Door de glasvezel soms wat verder uit het gaatje te laten komen of met het plafond gelijk krijg je afwisselend effect van de grootte van het lichtpuntje zoals dat op de foto links is te zien.

Deze jongenskamer kamer is in de stijl van Nijntje gemaakt en de muur decoraties zijn zoals hierboven beschreven op de muur aangebracht. Op deze wijze kun je vrij eenvoudig leuke decoraties op de muur aanbrengen en creëer je een unieke babykamer.

Ideeën voor de Kinderkamer

Iedereen wil graag een leuke kinderkamer waar je kind zich op zijn of haar gemak voelt maar ook dat het een beetje uniek is. Zoals bij de babykamer ideeën kun je dit natuurlijk bij kinderkamers doen. Misschien is een sterrenhemel wel een beetje te veel maar je kunt op eenvoudige wijze een leuke kinderkamer maken in diverse stijlen.

In de voorbeelden hieronder is er een meisjes kinderkamer gemaakt in de stijl van Hello Kitty. Door keuze van de kleuren van het behang en de verf te baseren op de kleurstelling van het thema Hello Kitty kun je eenvoudige met diverse accessoires de kamer helemaal aankleden.

Leuke spulletjes voor de kinderkamer van het thema Hello Kitty zijn onder andere, Hello Kitty knuffels, Hello Kitty Balpuzzel, Hello Kitty Stickers, maar natuurlijk ook lampen en en gordijnen van Hello Kiity.